You are currently viewing Το μεγάλο βιβλίο της φύσης .

Το μεγάλο βιβλίο της φύσης .

Από τα χρυσά ηλιοτρόπια και τις μέλισσες που βουίζουν μέχρι τα πουλιά που πετούν ψηλά και τις μαϊμούδες που κρέμονται από τα δέντρα, η φύση είναι παντού τριγύρω μας. Το συγκεκριμένο βιβλίο μας βοηθά να ανακαλύψουμε τα φυτά ,τα έντομα , τα πουλιά και τα ζώα του πλανήτη μας.

Μας δείχνει πως βλασταίνουν οι σπόρο, πως ζουν οι πιγκουίνοι, γιατί οι χαμαιλέοντες αλλάζουν χρώμα και πολλά άλλα. Στο τέλος του βιβλίου τα παιδιά βρίσκουν τέσσερις κάρτες «γράψε-σβήσε» για να εξερευνήσουν τη φύση γύρω τους. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις @psichogiosbooks και απευθύνεται σε παιδάκια 5 ετών και άνω.

Με αφορμή το βιβλίο φτιάξαμε το κεφαλάκι μιας καμηλοπάρδαλης. Αρχικά κόψαμε κίτρινα χαρτόνια σε ακανόνιστα κομμάτια και τα κολλήσαμε σε ένα χάρτινο πιατάκι. Τα παιδιά εξοικειώνονται πολύ με το ψαλίδι αν αρχίσουν και κόβουν ακανόνιστα κομμάτια. Ελεύθερα και χωρίς να πατούν πάνω σε γραμμές αποκτούν άνεση στο χειρισμό του ψαλιδιού. Παράλληλα εξασκείται η λεπτή κινητικότητα των χεριών τους. Στη συνέχεια κολλήσαμε τα αυτάκια, τα χαριτωμένα κερατάκια και την μουσουδίτσα της.