You are currently viewing Τα κορίτσια – Τα αγόρια

Τα κορίτσια – Τα αγόρια

Τα κορίτσια και τα αγόρια είναι δύο μοναδικά βιβλία ύμνοι στην αληθινή φιλία. Μέσα από το τρυφερό περιεχόμενο τους και τις τόσο εκφραστικές εικόνες τα παιδιά κατανοούν τη διαφορετικότητα, τον σεβασμό, την αποδοχή και την πολυ-πολιτισμικότητα.

Χαίρομαι όταν ανακαλύπτω νέα βιβλία που μας προσφέρουν αφορμή για να δούμε από μια άλλη πλευρά ενδιαφέροντα θέματα. Η σειρά των δύο αυτών βιβλίων έχει σαν κύριο θέμα την φιλία και πως αυτή εκφράζεται στα μικρά παιδιά του ίδιου φύλου. Από τη φύση τους τα αγόρια και τα κορίτσια είναι διαφορετικά. Έτσι διαφορετικά εκφράζουν έννοιες όπως η αγάπη, η χαρά, η λύπη και η αισιοδοξία, από την παιδική έως και την ενήλικη ζωή τους. Με ποιες σταθερές πορεύονται τα αγόρια και τα κορίτσια και πως η φιλία τους διαμορφώνεται με τα χρόνια;

Τα κορίτσια.

Μια φορά κι έναν καιρό τέσσερα κορίτσια, που ήταν φίλες, είχαν ένα μυστικό σημείο συνάντησης. Συναντιούνταν κάτω από τα κλαδιά μιας μηλιάς. Τα κορίτσια ήταν διαφορετικοί χαρακτήρες, από διαφορετικούς πολιτισμούς και με διαφορετικά ενδιαφέροντα.

Περνούσαν καλά μαζί και μοιράζονταν τα μυστικά τους, τα όνειρα, τις ελπίδες και τα σχέδια τους. Υπήρχαν και στιγμές που μάλωναν, αλλά όλες είχαν μεγάλη καρδιά και συγχωρούσαν εύκολα. Χαίρονταν με τις επιτυχίες η μία της άλλης και συμπαραστέκονταν στις αποτυχίες και στις λύπες.

Με τον καιρό τα κορίτσια μεγάλωσαν, ακολούθησαν η καθεμία τον δρόμο της. Προχώρησαν στη ζωή τους, έκαναν νέες γνωριμίες, νέες αγάπες, διαφορετικά επαγγέλματα, αλλά έμειναν φίλες ενωμένες για πάντα, γιατί η φιλία τους είχε ρίζες βαθιές, όπως και το δέντρο που κάτω από τα κλαδιά του μεγάλωσαν.

Τα αγόρια.

Τα αγόρια ήταν φίλοι από τότε που μπορούσαν να θυμηθούν τους εαυτούς τους – και λίγο πιο πριν. Ακολουθήστε τις περιπέτειες των τεσσάρων αγοριών καθώς μεγαλώνουν, δημιουργώντας παντοτινούς δεσμούς φιλίας – ακόμα και αν δοκιμάζονται κάποιες φορές. ‘Ένα βιβλίο ύμνος στη φιλία τεσσάρων αγοριών, από τη στιγμή που είναι μωρά μέχρι που μεγαλώνουν και γίνονται άντρες. Μια φιλία που δοκιμάζεται καθώς τα χρόνια περνούν, αλλά πάντα αντιμετωπίζουν την όποια δυσκολία με γενναιότητα, αγάπη και ειλικρίνεια. Μια τρυφερή ιστορία που μας υπενθυμίζει πως οι αληθινοί φίλοι θα είναι πάντα δίπλα μας ό,τι και να γίνει.

Ας μην ξεχνάμε πως οι φίλοι μας είναι σαν την δεύτερη οικογένεια μας, η επιλογή τους λοιπόν είναι πολύ σημαντική. Είναι εκεί για να κάνουν τα δύσκολα εύκολα και τα εύκολα χαρούμενα. Όσοι έχουμε καλούς φίλους από τα παιδικά μας χρόνια είμαστε πραγματικά τυχεροί. Το ίδιο τυχερά εύχομαι να είναι και τα παιδιά μας! Το συναίσθημα της δυνατής φιλίας είναι τόσο ισχυρό που μας κάνει να πατάμε γερά στα πόδια μας. Τόσο γερά όσο και οι ρίζες του δέντρου όπου γύρω του παίζουν τα παιδιά των βιβλίων.

Τα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Keybooks.gr @keybooksgr και αναφέρονται σε παιδάκια ηλικίας 4 ετών και άνω.