You are currently viewing Τα άνθη της αμυγδαλιάς.

Τα άνθη της αμυγδαλιάς.

Τα άνθη της αμυγδαλιάς συμβολίζουν την άνοιξη, την ελπίδα και την αισιοδοξία. Περιμένοντας λοιπόν την άνοιξη τα ζωγραφίσαμε.

Αμυγδαλιά.

Η αμυγδαλιά είναι ένα καρποφόρο δέντρο που συναντάμε παντού στην ελληνική ύπαιθρο. Ένα δέντρο που κατά την παράδοση συμβολίζει την ελπίδα, τη γονιμότητα και τον ερχομό της άνοιξης.  

Κάθε χρόνο στα μέσα Φεβρουαρίου, ξεπροβάλουν λευκά-ροζ λουλούδια πάνω στα γυμνά κλαδιά του δέντρου, πριν ακόμη ακόμα εμφανιστούν τα φύλλα του, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα απέραντης αισιοδοξίας και ομορφιάς μέσα στον χειμώνα. Η αμυγδαλιά, λοιπόν, φοράει τα καλά της και ξυπνάει την άνοιξη με τα υπέροχα χρώματά της.

Μαθαίνω να ζωγραφίζω τα άνθη της αμυγδαλιάς.

Έχετε καταλάβει πόσο αγαπάμε εγώ και τα παιδιά μου, να παίζουμε με τα παιχνίδια τους και να αποτυπώνουμε σχήματα. Προσπαθώ να χρησιμοποιούμε αυτά τα παιχνίδια αρκετά και να εφευρίσκουμε κάθε φορά νέους τρόπου για να τα αξιοποιούμε. Με αυτό τον τρόπο μαθαίνουμε πως τα παιχνίδια μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και ότι δεν είναι μόνο για μια ηλικιακή περίοδο. Παράλληλα προσπαθούμε να κάνουμε οικονομία αγοράζοντας πολύ συχνά παιχνίδια.

Αυτή τη φορά χρησιμοποιήσαμε τα αγαπημένα μας τουβλάκια lego. Έτσι ,λοιπόν, ζωγραφίσαμε ένα δέντρο μαζί με τα γυμνά κλαδιά του σε ένα φύλλο χαρτί. Στη συνέχεια τα παιδιά βούτηξαν τα τουβλάκια σε λευκή και ροζ τέμπερα και σχημάτισαν τα άνθη του δέντρου. Η δραστηριότητα αυτή τους προσφέρει ενίσχυση της δημιουργικότητας και της φαντασίας.

Είναι τόσο ωφέλιμο για τα παιδιά να μεγαλώνουν και να μαθαίνουν μέσα από τις εποχές. Άλλωστε η φύση δίνει τόσα ερεθίσματα για να αναπτύξουν τα παιδιά τις δεξιότητές τους. Ας μην ξεχνάμε πως ο χρόνος κυλάει τόσο γρήγορα και οι εικόνες της φύσης εναλλάσσονται καθημερινά. Όσα αποτυπώνουν τα παιδιά με τα μάτια τους και τα αυτιά τους, είναι εφόδια για τις μετέπειτα γνώσεις τους. Χρώματα, υλικά, μυρωδιές αλλά και ήχοι διεγείρουν την παρατηρητικότητα τους και ενισχύουν τη μνήμη τους. Ας δώσουμε λέξεις στις εικόνες και τους ήχους των παιδιών και ας τις μεταμορφώσουμε σε ένα όμορφο παιχνίδι.