You are currently viewing Ο Πολικός Αστέρας.

Ο Πολικός Αστέρας.

Μπορεί η επικαιρότητα να μας θλίβει για μια ακόμη φορά και να μας δείχνει πόσο σκληρή έχει γίνει η ζωή, όμως όσο υπάρχουν παιδιά αξίζει να βρούμε βιβλία που θα τα εμπνέουν.

Ο αγαπημένος μας συγγραφέας Πίτερ Ρέινολντς μας χαρίζει ένα μοναδικό παιδικό βιβλίο. Πρόκειται ουσιαστικά για μια αλληγορία που μιλάει για το ταξίδι της ζωής και για το πώς να βρει κανείς τον δρόμο του μέσα σ’ αυτήν.

Γιατί όσο δύσκολη και αν έχει γίνει η ζωή μας όλοι βρίσκουμε το δικό μας μοναδικό μονοπάτι να βαδίσουμε. Σημασία έχει να πάμε εκεί που αισθανόμαστε καλά και όχι εκεί που πάνε οι πολλοί. Αν δώσουμε αυτή τη συμβουλή στα παιδιά μας ίσως έχουμε την ελπίδα να αλλάξει έστω και λίγο ο κόσμος γύρω μας.

Ένα αγοράκι ξεκινάει ένα ταξίδι, µε το µυαλό του γεµάτο ερωτήσεις για τον κόσµο γύρω του. Υπάρχουν όµως τόσα µονοπάτια να ακολουθήσει κανείς, τόσες πινακίδες που δείχνουν πού να πας. Αποφασίζει λοιπόν να πάρει το µονοπάτι που ακολουθούν οι περισσότεροι, ώσπου αισθάνεται όλο και πιο έντονα ότι έχει χαθεί.Τότε είναι που ανακαλύπτει τον δικό του Πολικό Αστέρα, που γίνεται η πυξίδα του και του δείχνει τον δικό του δρόμο.

Είμαι σίγουρη πως θα συγκινήσει όλους τους γονείς που θα το διαβάσουν στα παιδιά τους. Απευθύνεται σε παιδάκια ηλικίας 4 ετών και άνω και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις @metaixmiobooks .

Αξίζει να το αναζητήσετε και να βοηθήσετε τα παιδιά σας να βρουν τον δικό τους μοναδικό Πολικό Αστέρα!