You are currently viewing Κουλουράκια πορτοκαλιού με ελαιόλαδο.

Κουλουράκια πορτοκαλιού με ελαιόλαδο.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή συνήθως μαζί με το πρώτο λάδι και τα πρώτα πορτοκάλια της χρονιάς, φτιάχνουμε κουλουράκια πορτοκαλιού. Το σπίτι αρχίζει να μυρίζει χριστουγεννιάτικες μυρωδιές κανέλας και πορτοκαλιού. Εννοείται ότι εξαφανίζονται αμέσως αφού τα παίρνουν τα παιδιά ακόμη και ως κολατσίο στο σχολείο.

Συνταγή

1 κούπα ελαιόλαδο

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα χυμό πορτοκαλιού

600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουταλάκι του γλυκού σόδα

½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη

½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο

*Χρησιμοποιούμε ως μονάδα μέτρησης την ίδια κούπα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 στις πάνω κάτω αντιστάσεις.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Στην κούπα με  τον χυμό από το πορτοκάλι ρίχνουμε το ½ κουταλάκι σόδα και  ανακατεύουμε γρήγορα  πάνω από το μπολ για να αφρίσει. Προσοχή γιατί χύνεται. Ρίχνουμε και το χυμό στο μπολ και ανακατεύουμε λίγο.

 Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε.

* Δεν πλάθουμε πολύ γιατί η ζύμη θα βγάλει το λάδι. Μόλις ενωθεί όλο το αλεύρι είναι έτοιμη. Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια. Αν κολλάει προσθέτουμε λίγο λίγο αλεύρι.

Ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία!