You are currently viewing Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν την Ελλάδα!

Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν την Ελλάδα!

Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν την Ελλάδα και μαζί τους γνωρίζουμε τις ομορφιές του τόπου μας. Ένα όμορφο παραμύθι για να μάθουν τα μικρά παιδιά την γεωγραφία της νότιας Ελλάδας. Ουσιαστικά πρόκειται για μια πρώτη επαφή των παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, με τις πόλεις και τα μνημεία τους. Η Έλλη και ο Ερμής φωνάζουν «Ζήτω οι διακοπές» και κάνουν όλο εκδρομές! Στα ταξίδια τους έχουν μαζί τον σκύλο τους, τον Ντίνο. Ο Ντίνος είναι μέγας οικολόγος. Στην παρέα τους συμμετέχει κι ένα μυρμήγκι που κάνει όλο σκανταλιές!

Φανταστείτε ότι πρόκειται για έναν ταξιδιωτικό οδηγό για μικρά και μεγάλα παιδιά. Στο βιβλίο με ένα μαγικό τρόπο συνυπάρχουν σύγχρονα κτίρια, αρχαία μνημεία, σπάνια ζώα και φυτά, με σύγχρονα σπορ, ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας και κρυμμένους αρχαίους θησαυρούς. Η παρέα ξεκινά το ταξίδι της από την Αθήνα και το Σούνιο. Στη συνέχεια περνούν από τα νησιά του Αργοσαρωνικού και φτάνουν ως Πελοπόννησο και τη Κρήτη. Περιλαμβάνει τόσο ιστορικές αναφορές και γνώσεις όσο και χρήσιμες πληροφορίες για τον επισκέπτη του κάθε τόπου. Όλα δοσμένα με τρόπο απόλυτα κατανοητό. Αλήθεια, εσείς ξέρετε πού θα συναντήσετε φλαμίνγκο και πού φυτρώνουν ροζ κυκλάμινα; Όλες οι απαντήσεις και οι πληροφορίες βρίσκονται στο βιβλίο. Τα παιδιά μαθαίνουν όλα αυτά με έναν υπέροχο και μαγικό τρόπο.

Με αυτό τον τρόπο οι μικροί αναγνώστες είναι σαν να “πορεύονται” ανάμεσα στην ιστορία του τόπου μας. Ενός τόπου που κάθε πόλη του κρύβει μοναδικούς αρχαίους θησαυρούς σημαντικής ιστορικής αξίας.

Να θυμάστε!! Την επόμενη φορά που θα ταξιδέψετε οδικώς προς τη νότια Ελλάδα, θα εκπλαγείτε με το γεγονός ότι τα παιδιά θα θυμούνται τις πόλεις που θα συναντήσουν. Επίσης ο χάρτης που βρίσκεται στις πρώτες σελίδες του βιβλίου, βοηθά τα μικρά παιδιά να μάθουν να διαβάζουν τους χάρτες. Ακόμη έρχονται σε επαφή με τους χάρτες και την σημασία τους,

Εικονογράφηση.

Το βιβλίο “Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν την Ελλάδα” είναι για παιδάκια από την ηλικία των 6 ετών και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός  @psichogiosbooks . Αξίζει να το αναζητήσετε και να ταξιδέψετε με τα παιδιά σας στις ομορφιές της χώρας μας. Τέλος η ζωντανή και λεπτομερής εικονογράφηση του συμπληρώνει και εμπλουτίζει το κείμενο με τον πιο όμορφο τρόπο! Όλες οι πολύχρωμες και παιχνιδιάρες εικόνες του βιβλίου ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Το βιβλίο έχει τυπωθεί με την πιο φρέσκια οικολογική μέθοδο πάνω σε μαλακό χαρτί  χωρίς χημικές ουσίες και σκληρό εξώφυλλο έτσι ώστε να είναι πλήρως ανακυκλώσιμο. Ένας ακόμη τρόπος να μάθουν τα παιδιά , πόσο σημαντικό είναι προσέχουμε τον πλανήτη μας. Έτσι λοιπόν, οι επόμενες γενιές θα γνωρίσουν όλα αυτά τα μνημεία.

Συγγραφέας: Σοφία Αλεξίου @sophiealfin
Εικονογράφηση: Αλεξία Λουγιάκη @alexialougiaki