You are currently viewing Δραστηριότητες με το ουράνιο τόξο.

Δραστηριότητες με το ουράνιο τόξο.

Το happy homeschooling σας προτείνει τέσσερις εύκολες δραστηριότητες με το αγαπημένο ουράνιο τόξο, τις οποίες μπορείτε εύκολα να υλοποιήσετε στο σπίτι για να απασχολήσετε δημιουργικά τα παιδιά. Ουσιαστικά πρόκειται για απλές και εύκολες στην προετοιμασία δραστηριότητες προσαρμοσμένες κατάλληλα για παιδιά ηλικίας 2 ετών και άνω. Επιπλέον όλες οι προτάσεις μας μπορούν να προσαρμοστούν κατάλληλα στις ανάγκες του κάθε παιδιού αλλάζοντας απλά το επίπεδο δυσκολίας.

Ουράνιο τόξο με χρωματιστά κουμπιά

Άνοιξη χωρίς ουράνιο τόξο δεν γίνεται. Περιμένουμε , λοιπόν, την άνοιξη και παίζουμε με το ουράνιο τόξο. Η σημερινή μας δραστηριότητα συνδυάζει την ταξινόμηση χρωμάτων και την εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας. Από το συννεφάκι μας ξεκινούν λεπτές λωρίδες από χαρτόνι στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Το παιδί ταξινομεί τα χρωματιστά κουμπιά ανάλογα το χρώμα τους πάνω στις χρωματιστές λωρίδες.

Συμμετρία παρέα με το ουράνιο τόξο.

Απλά και γρήγορα μαθαίνουμε την συμμετρία μέσα από το ουράνιο τόξο. Αρχικά σχεδιάσα μερικά από τα χρώματα του ουράνιου τόξου και αφήνω τα παιδιά να συνεχίσουν το ουράνιο τόξο με τα αντίστοιχα χρώματα με πλαστελίνη. Γύρω μας μπορούμε να ανακαλύψουμε πολλά παραδείγματα συμμετρίας, το ουράνιο τόξο είναι ένα από αυτά. Με αφορμή το ουράνιο τόξο αναφέρουμε στα παιδιά μας την συμμετρία και τα βοηθήσουμε να αναζητήσουν παραδείγματα συμμετρίας μέσα από την καθημερινή τους ζωή. Επίσης τα παιδιά αγαπούν πολύ την πλαστελίνη και έτσι η δραστηριότητα αποκτά αυτόματα ένα διασκεδαστικό χαρακτήρα.

Δραστηριότητα με το ουράνιο τόξο και μοτίβα.

Μια άσκηση για τον συντονισμού ματιού χεριού που αρέσει πολύ στα παιδιά! Πάμε να ζωγραφίσουμε τα χρώματα του ουράνιου τόξου; Με αυτή την πολύχρωμη δραστηριότητα δουλεύουμε πέρα από την λεπτή κίνηση και την κριτική σκέψη. Στην αρχή ζωγραφίζουμε τα ουράνια τόξα και τα παιδιά έπρεπε να βάλουν τα χρώματα στη σωστή σειρά σύμφωνα με το μοτίβο που τους δόθηκε. Αν έχετε κοριτσάκια θα ξετρελαθούν σίγουρα.

 

Συννεφάκι με ουράνιο τόξο!

 Μια διασκεδαστική δραστηριότητα με το ουράνιο τόξο και βασικό στόχο την εξάσκηση της χρήσης του ψαλιδιού! Από το συννεφάκι ξεκινούν λωρίδες με χρώματα του ουράνιου τόξου, στις οποίες έχουμε σχεδιάσει διάφορα σχήματα. Το παιδί αφού κόψει τα σχήματα στο σημείο όπου υπάρχουν οι διακεκομμένες γραμμούλες, τα ταξινομεί στα αντίστοιχα φακελάκια. Μπορείτε να μην σχεδιάσετε τα σχήματα και να γίνει η ταξινόμηση μόνο ανάλογα με το χρώμα. Επίσης μπορείτε να επαναλάβετε την άσκηση και να αντικαταστήσετε τα σχήματα με αριθμούς ή γράμματα! Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το διασκεδάσουν πάρα πολύ!

Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες με το ουράνιο τόξο έχουν στόχο να ενισχύσουν δεξιότητες οπτικο – κινητικού συντονισμού και λεπτής κινητικότητας. Παράλληλα στόχο έχουν την ενίσχυση της κρητικής ικανότητας και της φαντασίας των παιδιών.

Για περισσότερες ανοιξιάτικες δραστηριότητες από το happy homeschooling δες τα παρακάτω : ανοιξιάτικες δραστηριότητες (μέρος α΄)

ανοιξιάτικες δραστηριότητες ( μέρος β΄)

δραστηριότητες με μέλισσες