You are currently viewing Αυτό είναι το καρότο μου.

Αυτό είναι το καρότο μου.

Αγαπάμε πολύ τα κουνελάκια και τα καρότα ανεξαρτήτως εποχής! Το τελευταίο διάστημα έχουμε λατρέψει ένα εξαιρετικό βιβλίο από τις εκδόσεις @ekdoseisklidarithmos , που αναφέρεται στην αξία του μοιράζεσθαι. Πιο επίκαιρο από ποτέ το θέμα του βιβλίου! Τα παιδιά μέσα από το απλό και λιτό περιεχόμενο κατανοούν πόσο όμορφο είναι να μοιράζεσαι και να συνεργάζεσαι . Μια ξεκαρδιστική και πολύ χιουμοριστική ιστορία δυο κουνελιών που τσακώνονται για ένα τεράστιο καρότο που φύτρωσε στον κήπο τους και ξαφνικά το χάσανε!


Όταν δύο κουνελάκια βρίσκουν στα όρια των κήπων τους ένα μεγάλο καρότο, κάνουν ένα μόνο πράγμα : να μαλώνουν για το ποιος θα το πάρει! Προσπαθούν με τους πιο αστείους τρόπους να το ξεριζώσουν αλλά αυτό ξαφνικά εξαφανίζεται προς τα κάτω. Μπαίνουν λοιπόν, στην τρύπα και τι να δούν; Ένας τυφλοπόντικας έχει αρχίσει ήδη να το μαγειρεύει. Τους καλεί να το μοιραστούν και γίνονται μια όμορφη παρέα! Η ιδιαίτερες και γεμάτες χρώματα εικόνες συμπληρώνουν ευχάριστα το κείμενο.

Αξίζει πραγματικά να το διαβάσετε με τα παιδιά σας. Είναι μια καλή αφορμή να συζητήσετε μαζί τους οτι είναι πολύ όμορφο να μοιραζόμαστε. Επίσης είναι και ένας έμμεσος τρόπος να εξηγήσουμε στα παιδιά μας ότι κάπως έτσι ξεκινά ένας καβγάς ή ένας πόλεμος! Συχνά οι γονείς αντιμετωπίζουμε θέματα σχετικά με το μοίρασμα ανάμεσα στα παιδιά μας, μέσα από αυτό το αστείο κείμενο τα παιδιά μαθαίνουν ότι πραγματική αξία έχει να έχουμε αγάπη και συνεργασία!
Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 -6 ετών.