You are currently viewing Ανοιξιάτικες δραστηριότητες για παιδιά!(μέρος α’)

Ανοιξιάτικες δραστηριότητες για παιδιά!(μέρος α’)

1. Συννεφάκι με ουράνιο τόξο.

 Μια διασκεδαστική δραστηριότητα με βασικό στόχο την εξάσκηση της χρήσης του ψαλιδιού! Από το συννεφάκι ξεκινούν λωρίδες με χρώματα του ουράνιου τόξου, στις οποίες έχουμε σχεδιάσει διάφορα σχήματα. Το παιδί αφού κόψει τα σχήματα στο σημείο όπου υπάρχουν οι διακεκομμένες γραμμούλες, τα ταξινομεί στα αντίστοιχα φακελάκια. Μπορείτε να μην σχεδιάσετε τα σχήματα και να γίνει η ταξινόμηση μόνο ανάλογα με το χρώμα. Επίσης μπορείτε να επαναλάβετε την άσκηση και να αντικαταστήσετε τα σχήματα με αριθμούς ή γράμματα! Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το διασκεδάσουν πολύ!

2. Μελισσάκια και πασχαλίτσες!

Mια εξαιρετικά  εύκολη  ασκησούλα για να εξασκηθούμε στις πεντάδες και τις κουκίδες του ζαριού. Σχηματίζουμε γραμμούλες στα κίτρινα αυτοκόλλητα και ζωγραφίζουμε τα μελισσάκια. Αντίστοιχα στα κόκκινα σχηματίζουμε κουκίδες, έτσι όπως είναι στο ζάρι, για να εξοικειωθούν με αυτή τη μορφή. Το παιδί καλείται να κολλήσει το αυτοκόλλητο με τον αριθμό στη σωστή θέση! Οι παιδαγωγικοί στόχοι της άσκησης είναι να εξασκηθεί η λεπτή κινητικότητα του παιδιού και να μάθει να αναγνωρίζει και να ταυτίζει τους αριθμούς με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!

3. Τα μελισσάκια μας βοηθούν να μάθουμε να κόβουμε με το ψαλίδι.

Αυτή η δραστηριότητα έχει στόχο να αποκτήσουν τα μικρά νηπιάκια εμπιστοσύνη στο κράτημα και τη χρήση του ψαλιδιού!!Έτσι αναπτύσσουν λεπτές κινητικές δεξιότητες, μαθαίνοντας τα να κόβουν και να ακολουθούν τις γραμμές!
Σε ένα στρογγυλό χαρτόνι σχηματίζουμε τα μοτίβα που θέλουμε να κόψουμε! Μπορείτε να βάλετε τα παιδιά να κόψουν τα φτερά, τις κεραίες, την ουρίτσα και στη συνέχεια να τα κολλήσουν για να σχηματιστεί η μελισσούλα! Έπειτα τα αφήνετε να κόψουν τη μελισσούλα πάνω στις γραμμές που έχετε σχεδιάσει!

4. Μετράμε με τις πεταλούδες!

Ένας ανοιξιάτικος τρόπος για να μάθουμε να συνθέτουμε τους αριθμούς.
Σε ένα χρωματιστό χαρτί σχηματίζουμε το σώμα της πεταλούδας, κόβουμε τα φτερά της από χαρτόνι και ζωγραφίζουμε πάνω τους βούλες-κουκίδες.
Στη συνέχεια σχηματίζουμε τις πεταλούδες και συνθέτουμε τους αριθμούς!